Skip to main content

BUK Kinderen - 2021

Op acht woensdag- en zaterdagmiddagen presenteren acht organisaties zich met een actief en inspirerend programma voor kinderen. Er is dans, muziek, fotografie, theater, beeldende kunst en meer! Alle activiteiten zijn gratis. We vragen je wel even te reserveren als je wilt meedoen. Maak snel je keuze uit het onderstaande aanbod!

(live) radio maken

Woensdag 2 juni 2021 om 14:00, 14:30 en 15:00 uur

Altijd al willen weten waar het geluid vanuit de radio vandaan komt? Neem dan zelf een kijkje vanaf de andere kant van dit geweldig medium? Maak kennis met het live radio maken en wat daar allemaal bij komt kijken. In groepen van maximaal 5 kinderen maak je kennis met de radiostudio, de radiomakers en hoe het maken van een radioprogramma eraan toe gaat. Ook mag je live op de radio vertellen over je hobby's, sport, school of over alles wat je maar wilt vertellen.

Lees meer informatie

Radiomaken wordt aangeboden in drie ronden van 25 minuten. Op het reserveringsformulier kun je aangeven welke ronde je voorkeur heeft. Je ontvangt daarna een bevestiging per e-mail waarna je 5 minuten voor het afgesproken tijdstip kunt verzamelen bij de ingang van de studio van Radio Beverwijk aan de Spaarnestraat 1 te Beverwijk. Helaas mogen ouders niet mee naar binnen vanwege de coronamaatregelen.

Deze activiteit wordt aangeboden door: Radio Beverwijk

Reserveren verplicht!
Bij een reservering geeft u toestemming dat uw kind live op de radio te horen is tijdens de activiteit.


AVONTUREN VAN STAAL

Zaterdag 5 Juni 2021, 14:00-15:30 uur

Op avontuur tussen de monsterlijke beelden van staal. Tijgeren door het hoge gras, het geluid van de stalen zee laten klinken, de kunstwerken vangen in een tekening van grafiet en roestige duinen beklimmen. Durf jij ook zulke grote buitenkunst te maken? Ga je mee op ontdekking?

Lees meer informatie

We verzamelen bij de ingang van het beeldenpark Een Zee van Staal op de hoek Bosweg/Reijndersweg, 1949 AZ Wijk aan Zee

* Let op: dit is een buitenlocatie, zonder toilet.

Deze activiteit wordt aangeboden door: Beeldenpark Een Zee van Staal

Reserveren verplicht


Illustreren kun je leren

Woensdag 9 juni 2021 van 14:00 tot 15:30

Hoe is het om een illustrator te zijn en wat moet je daar allemaal voor kunnen? Illustrator Tjarko van der Pol kan daar veel over vertellen. Naast kinderboeken als Pretpark de Poepfabriek en Hadden de Grieken al Raketten, illustreert hij ook voor de krant. Wil jij ontdekken hoe het is om een illustrator te zijn? Maak dan samen met Tjarko een echte illustratie. Deze komt in jouw krant die je na afloop mee naar huis mag nemen!

Voor kinderen vanaf 7 jaar

Lees meer

Of het nu voor jong of oud is, Tjarko van der Pol vertelt graag over zijn boeken en tekeningen. Maar ook over wat hij allemaal heeft moeten leren om ze te kunnen maken. Zo weet hij bijvoorbeeld heel veel over de darmen, hersenen, ruimtevaart en over het beroep illustrator en wat daar allemaal bij komt kijken.  

Voordat de workshop begint, krijg je eerst een leuke rondleiding langs de tekeningen van kinderboeken illustrator Harmen van Straaten. Daarna mag je zelf aan de slag. Tjarko zal je trucjes leren om beter te kunnen schetsen en vertellen over wat je allemaal nog meer moet kunnen om een echte illustrator te worden. Tijdens de workshop maak je een illustratie voor de krant die je na afloop mee naar huis mag nemen! 

Locatie: Kennemer Theater, Kerkplein 1, 1941 HD Beverwijk

Deze actiteit wordt aangeboden door: Kunst Exposities Kerkplein

Reserveren verplicht!


Ontdekken in Studio O

Zaterdag 12 Juni 2021, 14:00-15:30 Uur

Als echte uitvinders gaan we een Oplossing Ontdekken en Ontwikkelen voor een probleem. Zagen, schroeven, lijmen, knippen... alles kan en mag, zolang het je probleem maar Oplost.

Voor kinderen vanaf 7 jaar

Lees meer informatie

We verzamelen in Studio O aan de Romerkerkweg 10.

Deze activiteit wordt aangeboden door: Studio O

Reserveren verplicht!


In alles zit muziek!

Woensdag 16 juni 2021 van 14:00 tot 15:30

Bezems, prullenbakken, boeken, luciferdoosjes, bestek, in alles zit muziek!

Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

Lees meer informatie

We verzamelen in het Centrum voor de Kunsten aan het Kerkplein 3

Deze activiteit wordt aangeboden door: Centrum voor de Kunsten Beverwijk

Reserveren verplicht!


Voetstappen in het zand

Zaterdag 19 Juni 2021, 14:00-15:30 Uur

Wij treden in de voetstappen van de eerste bewoners van onze omgeving.
Wij volgen hen op hun de tocht.
Vervolgens maken wij een eigen voetafdruk en maken ons eigen speelgoed; Vlaspoppetjes en een Molenspel. Als er tijd voldoende is spelen wij het molenspel.

Lees meer informatie

Locatie: Museum Kennemerland, ingang Noorderwijkweg 2a Beverwijk

Deze activiteit wordt aangeboden door: Museum Kennemerland

Reserveren verplicht!


Totally Dance

Woensdag 23 juni 2021 van 14:00 tot 15:30

Kom op woensdag 23 juni met ons meedansen! Tijdens deze workshop onder leiding van de enthousiaste docenten Kelly en Judith van Totally Dance werken wij toe naar het maken van een toffe dansvideoclip! Je krijgt een choreografie aangeleerd, daarna gaan we met de aankleding aan de slag en we eindigen de middag met het filmen van een heuse dansvideoclip.

Lees meer informatie

De workshop wordt gegeven op het Moensplein in Beverwijk (Naast kinderdagverblijf Puk/SKOV) en is voor alle basisschoolleerlingen toegankelijk. Zorg dat je makkelijk zittende kleding aantrekt en dan zien we je graag op woensdag 23 juni van 14:00-15:30 uur. 

Deze activiteit wordt aangeboden door: Totally Dance

Reserveren verplicht!

Let op: Bij een reservering geef je toestemming voor het verspreiden van de opgenomen dansvideoclip onder de deelnemers aan de activiteit.


Workshop mobiele fotografie

Zaterdag 26 Juni 2021, 14:00-15:30 Uur

Ontdekken, beleven en verbazen. Leren kijken naar en genieten van de natuur. Natuur is nooit ver weg. Natuur vind je ook in een park, vaak maar 5 of 10 minuutjes van je vandaan.

De bosw8er, Evert-Jan, neemt jullie zaterdagmiddag 26 juni mee naar buiten als het weer het toelaat en gaat met jullie en je mobieltje (of andere camera) spannende foto’s maken.

Ben je tussen de 8 en de 12 jaar? Ga mee en ontdek; de natuur en je camera, beleef wat je kunt met die natuur en je camera en verbaas je over de leuke en spannende foto’s die jij kunt maken …..met een paar slimme trucs die je leert van Evert-Jan. En de kosten om mee te doen: helemaal niets deze keer! Gratis dus.

Lees meer informatie

Wat het je nodig om mee te doen?

  • Een mobieltje waar je foto’s mee kunt maken (of een andere camera)
  • Je trekt een paar stevige schoenen of gympen aan
  • Kom op tijd,  dus zorg echt dat je om 14.00 uur bij de ISOO ruimte bent!
  • en je neemt je goede humeur natuurlijk mee…….

We verzamelen in de ruimte van ISOO, het centrum voor fotografie in de IJmond te Beverwijk. We lopen om 14.00 uur met z’n allen naar een leuke locatie waar we foto’s kunnen maken. We komen terug in de ISOO ruimte aan het Stationsplein en daar gaan we jullie foto’s bekijken. Iedereen krijgt daarna een printje van zijn/haar leukste, mooiste, grappigste foto. Natuurlijk heb je dan inmiddels ook iets te snoepen en te drinken gekregen.

Wat doen we niet

  • Je ouders of oudere broers of zussen mogen je natuurlijk komen brengen en/of halen, maar ze mogen niet mee als we foto’s gaan maken.
  • Meer dan 20 kinderen kunnen niet mee doen aan de workshop. Mochten er te veel aanmeldingen zijn dan kijken we naar de volgorde van inschrijving.

Deze actiteit wordt aangeboden door: ISOO

Reserveren verplicht!