Skip to main content

BUK Overige - 2021

Naast BUK kinderen, BUK ouderen en de BUK pubquizzen worden in de maand juni nog meer activiteiten aangeboden in Beverwijk. Hieronder vind je enkele suggesties. Organiseer je zelf ook een activiteit en wil je hier vermeld worden? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lezing Tommy Wieringa

Dinsdag 1 juni 2021 van 20:00 tot 21:30 - Online

Beverwijk Uit de Kunst wordt 1 juni geopend met een literaire online lezing van Tommy Wieringa aangeboden door de bibliotheek Ijmond Noord.

Tommy Wieringa, bekend van boeken als ‘Joe Speedboot’, ‘Caesarion’ en ‘De heilige Rita’ werpt zijn licht op in zijn nieuwe bundel 'Gedachten over onze tijd’ beschreven grote thema's als milieu, klimaat en mentaliteit. Ook spreekt hij over ‘Een mooie jonge vrouw’, het Boekenweekgeschenk van 2014 over een viroloog. Daarin werd al op de huidige pandemie vooruitgewezen.

Bestel een gratis toegangskaart via onderstaande knop. Je volgt de workshop of lezing thuis op je eigen computer of tablet. Je ontvangt op de dag van de workshop rond 12.00 uur een e-mail met de inloggegevens. Heb je om 12.30 uur nog niets ontvangen, kijk dan in je spambox.

Copyright foto Tommy Wieringa: Gary Doak Photography 

Lees meer over Tommy Wieringa

Tommy Wieringa werd op 20 mei 1967 geboren in het Overijsselse stadje Goor. Hij schreef drie romans alvorens hij in 2005 bij het grote publiek doorbrak met Joe Speedboot (F. Bordewijkprijs, 2006). Zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan (2006). Essays en beschouwingen verschenen in onder meer de Volkskrant, Vrij Nederland en NRC Handelsblad. Verder had Wieringa een vaste column in De Pers en in Hollands Diep.

Zijn werk is wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, Koreaans, Frans, Duits en Engels. Caesarion (2009) kwam op de shortlist van de prestigieuze International IMPAC Dublin Literary Award 2013 en werd in de buitenlandse pers geprezen.  

In 2012 verscheen zijn roman Dit zijn de namen, die werd bekroond met de Libris Literatuurprijs en de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2013. Tommy Wieringa schreef voor de Boekenweek 2014 het  Boekenweekgeschenk, getiteld Een mooie jonge vrouw.

Tommy schreef het Boekenweekgeschenk voor 2014, getiteld Een mooie jonge vrouw, waarover The Guardian noteerde: 'Je beseft dat je met een waarlijk groot schrijver te maken hebt als je gaandeweg bij geen enkel woord meer vraagtekens zet.'

In 2015 verscheen zijn bundel reisverhalen Honorair Kozak, in 2016 gevolgd door een keuze uit Wieringa's Europese reisverhalen Vrouwen van de wereld.

In De dood van Murat Idrissi (2017) vertelt Tommy opnieuw een migrantengeschiedenis.

De heilige Rita (2017) verhaalt over een vader en een zoon en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp. Het werd bekroond met met de Bookspot Lezers- en Literatuurprijs, de publieksprijs Gouden Boekenuil en de Inktaap.

Totdat het voorbij is (2019) biedt een keuze uit de mooiste verhalen over zijn kinderen.

Sinds februari is er de essaybundel Gedachten over onze tijd, waarin hij een indringende analyse geeft van de ontregelingen van onze tijd.

Romanschrijver, maar ook …
Wieringa schreef ook hoorspelen en een scenario voor een tv-film, Laatste Wolf. In 2013 presenteerde hij het VPRO tv-programma De Grens. Met de muziekgroep Donskoy experimenteerde hij met de combinatie van poëzie en muziek. In 2018 werd hij vaste columnist voor NRC Handelsblad.


Het Kop Collectief kan weer knallen

vanaf 6 juni bij KOP van WaZ

De nieuwe expositie “Het Kop Collectief kan weer Knallen” met werk van Marjolein van Haaften en Ellen van Putten gaat op 6 juni van start.  Eindelijk kan de cultuur en kunsthongerend Beverwijk weer genieten van een tentoonstelling in de KOP van WaZ aan de Voorstraat 12.


cultuur@cruyff Court

Dinsdagen 8 t/m 29 juni, 14:30-15:30 uur

In de maand juni worden op de dinsdagmiddagen cultuurworkshops aangeboden op het Cruyff Court aan de Huiderlaan. Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen gratis meedoen aan workshops DJ & Productie, Breakdance en Beeldend. Inschrijven vooraf is niet nodig. Gewoon komen en spelen maar! 


Zomerconcerten St. Agathakerk

maandag 14 en 28 juni 2021 aanvang 20:00 uur

Ook dit jaar organiseert de Stichting Vrienden van de Beiaard zomerconcerten in de tuin van de St. Agathakerk. De geplande data in juni zijn: 14 juni met Luc Rombouts (België) en 28 juni met Christiaan Winter. Beide dagen aanvang 20:00 uur.

Lees meer informatie

De toegang tot de concerten is gratis, zij het dat een vrijwillige bijdrage voor de consumpties en overige kosten in de aanwezige doos zeer op prijs wordt gesteld.

De tuin van de St. Agathakerk is te bereiken via de ingangspoort van de kerk, Breestraat 93, 1941 EG Beverwijk. Aan de achterzijde van de kerk, op het Meerplein is ruim parkeergelegenheid.


Theatervoorstelling Waakvlam

Zaterdag 19 juni 2021 om 14:00 uur

Leerlingen theater, musical en beeldend van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk vlammen tussen de stalen beelden grenzend aan de staalfabriek. Theater naar ‘Midzomernachtsdroom’ van Shakespeare, een bijzondere opwarmer van een gloeiende zomer in het beeldenpark.


Studio O zet deur op een kier

Zondag 20 juni 2021 vanaf 13.00-17.00 uur

Studio O heet jullie welkom voor een bezoek aan de studio's van de makers aan de Romerkerkweg 10!
Verschillende kunstenaars en creatief ondernemers zijn
aanwezig om je te vertellen over hun werk. Wat je ziet: beeldende kunst, keramiek, textiel, fotografie, vormgeving, meubelontwerp, decorontwerp en meer! Kom je zondag 20 juni langs, dan kan het zijn dat we je
vragen even buiten te wachten. We laten een beperkt aantal bezoekers tegelijk binnen, houden de afstandsregels in acht en vragen iedereen om een mondkapje te dragen.


Nanneke Pop Up Expo

Vrijdag 25 juni 2021 van 17:00 tot 21:00 uur

Door de jaren heeft Nanneke Bastiaan allerlei disciplines van de beeldende kunst onderzocht en uitgeprobeerd. Dat heeft Nanneke heel veel mooie dingen opgeleverd waaronder een grote verzameling werken en werkjes. “Ik vind het eigenlijk erg jammer dat het merendeel daarvan bij mij in de kast staat ergens. Ik heb dan ook besloten deze, met name kleinere werken hun eigen expositie te geven in de vorm van een pop-up expositie in de KOP van WaZ in Wijk aan Zee.”

Op 25 juni zijn deze werken exclusief voor één dag te zien en te koop. Denk aan waterverf schilderijtjes, olie- en acryl werkjes, beschilderde kiezels, betekende kassarollen, op iPad gemaakte werken, met name deze zijn nieuw en afgedrukt op foam, etc. Een scala aan origineel werk wat met name heel cool is om cadeau te geven.

Lees meer informatie

Van 17.00 uur tot 22.00 uur ben je meer dan welkom om langs te komen met in achtneming van de dan geldende regels. Om het bezoek wat te spreiden kun je via onderstaande link een tijdslot boeken.

Mocht dit niet meer lukken, laat het even weten er is vast nog wel iets regelen.

Locatie: KOP van WaZ, Voorstraat 12 te Beverwijk